Opskrift på sæbeboblevand

Det sæbeboblevæske man kan købe i butikker er fint til at lave bobler med. Men hvis man virkelig vil lave store bobler, bobletricks eller bobler der bare holder lidt længere, så skal man blande sit eget. Her er vores bedste opskrifter på sæbeboblevæske til de perfekte sæbebobler.

Der er næsten ingen grænser for hvor mange forskellige opskrifter på sæbeboblevæske der findes. Der er næsten heller ingen grænser for hvad opskrifterne indeholder - alt fra honning til tapetklister. Vores opskrifter er noget mere simple og kun med ingredienser der er nemme at skaffe. Vi bruger to forskellige opskrifter og de har hver deres egne fordele og ulemper.

Sterling Johnsons boblevand

Denne blanding er den amerikanske sæbeboblekunstner Sterling Johnsons gamle grundopskrifter. Vi bruger hovedsagligt denne blanding fordi den er fin til næsten alle forhold og typer af bobler og bobletricks. Blandingen koster lidt mere end vores anden blanding fordi der er en del færdiglavet boblevand i. Den er også lidt tungere end den anden blanding så hvis man bare vil lave store bobler er den ikke den bedste.

  • 10 dl vand (vi bruger alm. postevand)
  • 8 dl Outra Bubble (færdiglavet boblevand fra BR-legetøj og Toys ‘R’ Us)
  • 1 dl opvaskemiddel (den grønne Fairy er bedst)
  • 1 dl glycerin (kan købes i Matas)

Bland det hele forsigtigt sammen og lad det gerne stå nogle timer eller natten over inden du bruger det.

Experimentarium's gamle boblevand

Denne blanding er den der blev brugt på Experimentarium i gamle dage. Den er billig og ganske udemærket. Især hvis det bare er store bolber man gerne vil lave.

  • 1 dl opvaskemiddel (den grønne Fairy er bedst)
  • 2 spsk. glycerin (kan købes i Matas)
  • Fyld op med vand til du har to liter

Bland det hele forsigtigt sammen og lad det gerne stå nogle timer eller natten over inden du bruger det.

Man kan også vælge at købe færdige bobleblandinger i legetøjsforretninger. Det er noget dyrere og vi mener ikke at de er helt lige så gode som fx Sterling Johnsons boblevand. Til gengæld bliver det ikke så hurtigt dårligt, og man slipper for selv at blande.